Поредната опасна детска площадка с компрометирани съоръжения в столицата.През последните години

...
Поредната опасна детска площадка с компрометирани съоръжения в столицата.През последните години
Коментари Харесай

Дете пропадна в дупка след игра в София СНИМКИ

Поредната рискова детска площадка с компрометирани уреди в столицата.

През последните години се построяват доста детски площадки - освен в столицата, само че и в цяла България. Площадките, на които да се забавляват децата, се построяват както от общините, по този начин и от доброволци. Съоръженията за игра и детайлите на обзавеждането се конструират по този начин, че да няма заплаха от захващане на тялото, елементи от тялото или на облекла - това обаче постоянно не се съблюдава. Също още нещо, което не се спазва - съоръжения за игра и детайлите на обзавеждането не би трябвало да са с остри ръбове и стърчащи елементи. Ръбовете, краищата, свързващите детайли или стърчащите елементи, които изпъкват с повече от 8 mm и не са предпазени от прилежащи повърхнини, се заоблят с радиус минимум 3 mm или се покриват с гума или различен омекотяващ материал. И това са единствено част от минимални условия към сигурността на уреди за игра и техните елементи.

Въпросът за контрола на сигурността на детските площадки от ден на ден стои на дневен ред. Родител сигнализира за следващата рискова детска площадка в София с компрометирани уреди. Николай Бориславов споделя, че отивайки на детската площадка, намираща се в квартал " Света Троица ",  детето му се е качило на катерушка с пързалка и внезапно е пропаднало в отворена дупка на самата структура, от която липсват няколко дъски. Бащата е разгласил и фотоси - на една от тях си проличава, че даже едната дъска е прилежно срязана с трион и стърчат пирони.

" Прилагам снимков материал, в който да видите и да внимавате с невероятните детски уреди, които си имаме в китния квартал. Ако има някой осведомен, къде и по какъв начин мога да пусна тъжба против общината, дано ми написа на персонално! ", написа Николай Бориславов във Facebook.

Служител в Столичен инспекторат разяснява обявата и изяснява, че последно този проблем е оправян през месец Август.

" Вижда се от фотосите, че дъските са откъртени и някой ги е изрязал с предумисъл дори! ", безапелационен е Георги Маджев.

Проблемът с рисковото оборудване ще бъде отхвърлен скоро. Междувременно вижте фотоси:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР